سیستم های مانیتور علائم حیاتی بیمار برای مراقبت های بهداشتی آینده حیاتی است​

دستگاه های مانیتور علائم حیاتی بیمار برای مراقبت های بهداشتی آینده حیاتی است

همانطور که اکوسیستم مراقبت های بهداشتی در طول سال ها تکامل یافته است، یکی از شاهکارهای مهم پذیرش و تکامل سیستم های مانیتور علائم حیاتی بیمار برای افزایش مراقبت از بیمار و بهبود عملکرد بالینی شخص بوده است. ارزیابی وضعیت یا سایر پارامترهای پزشکی بیمار در تصمیم گیری آگاهانه بالینی وی ضروری است.

پارامترهایی مانند حفاظت از هویت بیمار نیز نقش مهمی در جلوگیری از سرقت هویت بیماران دارد. از طریق شناسه (یک شماره شناسایی 11 کاراکتری بیمار)، می توان هویت بیماران در اقدامات مراقبتی بهبود بخشید و از آن محافظت کرد.

نظارت بر علائم بیمار در داخل و خارج از بیمارستان نقش مهمی در این فرآیند ایفا می کند، زیرا زیرساخت ماژول های مختلف اکوسیستم مراقبت های بهداشتی را برای مراقبت موثر از بیمار به هم متصل می کند.

این مقاله به مزایای نظارت از راه دور بیمار، تغییر به سمت ابزارهای پوشیدنی هوش مصنوعی و سایر سیستم‌های مبتنی بر بی‌سیم برای نظارت بر حال و علائم  بیمار با نمونه‌هایی از سیستم‌های فعلی، و عوامل محرک نوآوری شده و سرمایه‌گذاری در بخش مراقبت‌های بهداشتی می‌پردازد.

“مانیتورینگ” در اصطلاح پزشکی به مشاهده وضعیت، بیماری یا چندین پارامتر پزشکی در طول زمان اشاره دارد. ارزیابی وضعیت بیمار، یا هر پارامتر پزشکی دیگر، برای اتخاذ تصمیمات بالینی آگاهانه، از نیاز به نظارت بهتر بیمار پشتیبانی می کند. اکوسیستم مراقبت های بهداشتی در طول سال ها تکامل یافته است. یکی از شاهکارهای مهم پذیرش و تکامل سیستم های نظارت برعلائم بیمار برای افزایش مراقبت از شخص و بهبود عملکرد بالینی بوده است. سیگنال های فیزیولوژیکی حاوی اطلاعاتی هستند که می توان برای شناسایی وضعیت عملکرد سیستم های مختلف بدن آنها را استخراج کرد.

شکل 1. راه اندازی سیستم مانیتورینگ بیمار در یک اتاق بیمارستان.

در طول درمان، نظارت مداوم بر علائم فیزیولوژیکی حیاتی بیمار بسیار مهم است. در نتیجه، سیستم های مانیتور علائم حیاتی همواره جایگاه بسیار مهمی را در عرصه تجهیزات پزشکی به خود اختصاص داده اند. افزایش نیازهای پزشکی و تقاضای فزاینده برای امکانات پزشکی احتمالاً باعث رشد بازار آینده سیستم های مراقبت از بیمار می شود.

طبقه بندی های سیستم های مانیتورینگ بیمار

سیستم های نظارت بر علائم حیاتی بیمار را می توان به روش های مختلفی طبقه بندی کرد. انواع متداول پارامترهای اندازه گیری شده و مورد استفاده پزشکی هستند. طبقه بندی بر اساس پارامترهای اندازه گیری شده، سیستم های مانیتورینگ را به دو دسته کلی – پایش تک پارامتری و پایش چند پارامتری طبقه بندی می کند. سیستم های تک پارامتری می توانند تنها سیگنال های فیزیولوژیکی منفرد مانند فشار خون، ECG، SPO2 و CO2 را اندازه گیری کنند. سیستم‌های مانیتورینگ چند پارامتری می‌توانند ترکیبی از سیگنال‌های حیاتی مانند ECG، تعداد تنفس، فشار خون، SPO2، امواج مغزی، غلظت گاز بیهوشی و دمای بدن را اندازه‌گیری کنند.

از طرف دیگر، طبقه بندی بر اساس موارد استفاده در پزشکی، مانیتورهای علائم حیاتی بیمار را به صورت زیر دسته بندی می کند:

  • پایش گلوکز خون
  • پایش همودینامیک – برون ده قلبی پیوسته (CCO)، حجم ضربه (SV)، تغییر حجم ضربه (SVV)، تغییرات فشار نبض (PPV)، فشار متوسط شریانی (MAP) و مقاومت عروقی سیستمیک (SVR)
  • نظارت عصبی – امواج مغزی (EEG و EMG)، غلظت گاز بی هوشی، شاخص دو طیفی
  • مانیتورینگ قلب – ECG
  • پایش دمای بدن – دماسنجی
  • نظارت بر تنفس – پالس اکسیمتری و کاپنوگرافی (CO2)
  • نظارت بر جنین و مادر – ضربان قلب مادر و جنین

زیر ساخت سیستم های مانیتور علائم حیاتی بیمار

یک سیستم مانیتورینگ علائم بیمار معمولی از یک یا چند حسگر، اجزای پردازشی، دستگاه های نمایشگر و پیوندهای ارتباطی برای نمایش یا ثبت نتایج در جای دیگر از طریق یک شبکه نظارتی تشکیل شده است. سنسورهای مورد استفاده در راه اندازی می توانند نوری، الکتروشیمیایی، الکترودرمال یا فشار و کرنش سنج باشند. اجزای پردازش و نمایشگر شامل واحدهای میکروکنترلر (MCU) هستند که می توانند تهویه سیگنال آنالوگ، پردازش سیگنال دیجیتال، کنترل موتور، کنترل LCD، حسگر لمسی، اتصال سیمی و بی سیم را انجام دهند.

شکل 2. اندازه گیری علائم حیاتی بیمار توسط مانیتور های علائم حیاتی

در بخش ارتباطی، چندین واحد نظارت بر علائم بیمار در ارتباط شبکه هستند، به عنوان مثال، آنها می توانند خروجی خود را به یک ایستگاه پرستاری مرکزی ارسال کنند، جایی که یک کارمند می تواند به طور همزمان چندین مانیتور علائم حیاتی کنار تخت بیمار را نظارت کرده و به علائم آنها پاسخ دهد. استانداردهای مختلف مراقبت های بهداشتی توسط سازمان هایی مانند IEEE و HL7 برای تسهیل ادغام داده های فیزیولوژیکی از شبکه های نظارت بر بیمار در پرونده سلامت الکترونیک بیمارستان و سیستم های نمودار دیجیتال ایجاد شده است.

زیرساخت سیستم های مانیتور علائم حیاتی بیمار

ارتباط مستقیم به بی سیم

ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی همچنان به دنبال محصولات نوآورانه ای شده هستند که می توانند سطح بیشتری از مراقبت از بیمار را برای جمعیت رو به رشد بیماران فراهم کنند. حرکت از فناوری مشاهده مستقیم علائم بیمار به بی سیم، امدادگران، پزشکان و پرسنل پزشکی را با یک دستگاه هندزفری و بی سیم برای نظارت بر علائم حیاتی بیمار تسهیل می کند و محیط امن تری را برای پرسنل EMS و بیماران ایجاد می کند. این فناوری همچنین امکان اتصال بیدرنگ بین اتاق اورژانس و تکنسین پزشکی در این زمینه را فراهم می کند.

در این روش داده‌های بیمار را می‌توان از طریق یک سیستم از راه دور از آمبولانس به بیمارستان منتقل کرد تا پزشکان، پرستاران و سایر کارکنان اطلاعات موقعیتی بهتری را قبل از ورود بیمار به بیمارستان ارائه دهند. مزیت اصلی نظارت مبتنی بر Wi-Fi این است که به بیمارستان ها اجازه می دهد از زیرساخت و سرمایه گذاری شبکه بی سیم IEEE 802.11 (Wi-Fi) موجود استفاده کنند. 16 درصد از بیمارستان ها و سیستم های بهداشتی ایالات متحده در حال حاضر نظارت بر بیمار را بصورت بی سیم مبتنی بر Wi-Fi اجرا کرده اند و انتظار می رود این پوشش در چند سال آینده به 34 درصد افزایش یابد. یکی از عوامل محرک اصلی تأییدیه FDA 510K برای دستگاه های نظارت بر علائم بیمار بصورت بی سیم است که اخیراً معرفی شده اند. دستگاه‌های پوشیدنی نظارت بر بیمار با دقت پایین تر ولی با قابلیت بی‌سیم در حال شناسایی هستند. آنها جمع و جور، قابل شارژ هستند و اتصالی ایمن بصورت بی سیم را فراهم می کنند.

به طور مشابه، مانیتورهای قلبی قابل جا گذاری که برای نظارت طولانی مدت بر فعالیت الکتریکی قلب بیمار استفاده می شود، تأییدیه FDA را تضمین کرده است. این نمایشگرهای قابل جاگذاری را می توان از طریق بلوتوث به گوشی هوشمند متصل کرد. این فناوری راه جدیدی را برای نظارت بر ریتم‌های غیر معمول قلب ارائه می‌کند، این در حالی است که شما از راه دور با پزشک خود در ارتباط قرار گیرید.

سیستم های مانیتورینگ بیمار از راه دور (RPM)

RPM از فناوری‌های دیجیتال برای جمع‌آوری داده‌های پزشکی و سایر اشکال سلامت از افراد در یک مکان استفاده می‌کند و به صورت الکترونیکی آن اطلاعات را به صورت ایمن به ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی در مکان دیگری برای ارزیابی و توصیه‌های پزشکی منتقل می‌کند. مفهوم RPM به خوبی با نقطه انتقال مراقبت از بیمارستان به خانه بیمار مطابقت دارد. یک سیستم مانیتورینگ علاوئم حیاتی بیمار از راه دور معمولی شامل یک مرکز بهداشتی است که به عنوان درگاهی برای جمع‌آوری و انتقال داده های علائم حیاتی به ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی استفاده می‌شود.

بازار راه حل های سیستم های RPM همچنان در حال توسعه است. در حالی که رشد قابل ملاحظه داده است، پذیرش کلی هنوز در مقایسه با تعداد کل بیماران با بیماری های مزمن کم است. پذیرش RPM عمدتاً در مناطق آمریکای شمالی و اروپای غربی بوده است، جایی که ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی برای پایین نگه داشتن نرخ پذیرش مجدد انگیزه پذیرش این فناوری را دارند.

شکل 5. تنظیم سیستم نظارت بر علائم حیاتی از راه دور بیمار

روند آینده، رویداد آینده، روندی که در آینده پیش خواهد رفت

یک مانیتور بیمار به عنوان “نیروگاه داده” در نظر گرفته می شود که قادر به جمع آوری مقدار قابل توجهی از داده های بیمار است. همانطور که صنعت مراقبت های بهداشتی برای بهبود شایستگی در ارائه مراقبت از بیمار با کیفیت بالا تغییر می کند، تقاضای فزاینده ای برای یکپارچه سازی داده ها و تجزیه و تحلیل برای بهبود تشخیص بیماری شخص و گردش کار وجود دارد. آینده به درک این بستگی دارد که چگونه داده های بیمار می توانند نوآوری های این تکنولوژی جدید را تقویت کند و در الگوریتم های هوش مصنوعی در مراقبت های بهداشتی مورد استفاده قرار گیرند. به‌جای تصمیم‌گیری در مورد داده‌های مبتنی بر ابر، پروتکل‌های اضطراری را می‌توان از طریق تصمیم‌گیری‌های گرفته شده بر روی داده‌های گره لبه پیاده‌سازی کرد. با حرکت رو به جلو، محاسبه گره لبه همراه با نظارت بر علائم حیاتی بصورت بی سیم بیمار، مزیتی برای کاربردهای حیاتی محسوب می شود.

درباره نویسنده این مقاله:

Dev Mandya یک مدیر ارشد بخش بازاریابی در Renesas Electronics America Inc است. Dev دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته مهندسی برق از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، لس آنجلس است.

برگرفته از سایت:

www.electronicsmedia.info